Поддршка
Дигиком компјутери има експертски тим што може да сервисира секаков тип на копјутерски системи независно од датата на производство.
Дигиком компјутери има сооработници за сервис на печатачи, скенери, монитори и други периферни уреди.
Дигиком компјутери секогаш има резервни делови за постари типови на компјутери, што гарантира успешен сервис на секаков тип на компјутери.
Дигиком компјутери сервисот работи од Понеделник до Петок од 09:00 до 17:00ч и Сабота од 09:00 до 14:00ч.
Стандарден сервисен период е 3 дена а при претходна најава и договор овој период може да биде 1 ден.
Совети
Дигиком компјутери професионалниот тим ви ги нуди следните совети за одржавање на вашиот компјутер:
- Чувајте го на страна од вода и други течности
- Да не биде сервисиран од непрофесионалци
- Препорачлово е напонот да биде стабилизиран преку UPS
- Стандардно да се пали и гаси компјутерот
- Често да се скенира и дефрагментира харддискот (еднаш месечно)
- Често проверување и чистење на кулерите
- Компјутерот треба да биде сервисиран/тестиран од професионалец барем еднаш годишно
- Треба да се консултирате со професионалец ако слушате чудни звуци од куќиштето
- Често да го апдејтирате антивирусниот софтвер
- Редовно апдејтирајте го оперативниот систем и апликациите
- Внимателно пребарување преку интернет
- Редовно бекапирајте ги вашите документи на посебна медиа